PCM 1 Training Individueel
Open inschrijving

Reviews

Roxanne Mc. Carthy
VO mentor/docent
Lees verder
Super leerzame en inspirerende training. Ik heb de PCM training als zeer inspirerend en praktisch toepasbaar ervaren. Jolanda gebruikt afwisselende werkvormen in de cursus, waardoor je het onderwerp op verschillende manieren leert benaderen en ook zelf kunt ervaren. Het persoonlijke profiel dat aan de hand van een vragenlijst wordt opgesteld, heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen stress- en communicatiepatronen. Ook hebben de theorie en de praktische opdrachten mij inzicht gegeven in de patronen van zowel de leerlingen waar ik mee werk als mijn collega's en leidinggevenden. Jolanda maakt de wisselwerking die er tussen mensen is heel inzichtelijk. Ze geeft heldere uitleg en leuke opdrachten die de cursus leerzaam en dynamisch maken. Ik zou deze training zeker aanraden voor de collega’s.
Adriaan de Poorte
VO docent
Lees verder
Door afwisseling van theorie, voorbeelden, discussies en oefeningen zie je direct de praktische toepassing van PCM. PCM is inzetbaar in zowel de communicatie richting leerlingen, als naar ouders en ook naar collega’s. Jolanda stelt je tijdens deze training op je gemak, maar daagt je ook uit om te communiceren op een manier die misschien niet direct bij je past. Ze leert je op een passende wijze te communiceren met de verschillende persoonlijkheidstypes. Dit doet zij met veel passie en plezier!
Manon Dettingmeijer
Trainer en coach Mee-Vivenz
Lees verder
Super leerzame en interactieve trainingsdagen gehad bij Jolanda op een fantastische locatie aan het strand. Jolanda weet met humor en luchtigheid de stof over te brengen. Door PCM weet ik nog beter aan te sluiten bij de behoeften van mijn cliënten en cursisten. Dat ik meer over mezelf heb geleerd is een mooie bonus.
Chantal Quaak
Ambulant begeleider GGZ
Lees verder
Hele zinvolle training bij Jolanda gevolgd. Als trainer sluit ze goed aan bij de groep die ze voor zich heeft en kijkt dan ook waar ieders behoefte ligt. PCM kan ik iedere dag gebruiken in het dagelijks leven, maar in mijn werk is het ook erg handig.
Kevin Bezemer
Kevin Bezemer @username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vorige
Volgende

PCM 1 Training Individueel

Ontdek de kracht van Process Communication Model

Doelgroep: Leerkrachten, docenten, teamleiders, directie PO/VO

Inschrijving: Op individuele basis / open inschrijving
Training: Vindt plaats in groepsverband
Data: volgt

Praktisch

Aantal deelnemers: Minimaal 4, maximaal 8.
Locatie:  Middelburg

Geen huiswerkopdrachten

Introductie

Wat is Process Communication Model?

 PCM gaat uit van 6 persoonlijkheidstypen, die iedereen in bepaalde mate in zich heeft. Op basis daarvan reageer je op de buitenwereld, volgens verrassende voorspelbare patronen. PCM geeft de docent handvatten om af te stemmen op élke leerling en een helder onderscheid te maken tussen wie ze zijn en wat ze aan gedrag laten zien .PCM geeft inzicht in de achtergrond en oorzaak van stressgedrag en biedt handvatten om gerichte en waardevolle interventies te doen bij jezelf en in de samenwerking met anderen zoals leerlingen en ouders. Het resultaat is prettiger en succesvoller communiceren en samenwerken. Om de ander te laten horen WAT je zegt, is het belangrijk af te stemmen HOE je iets zegt. Daar zit de kracht van PCM.

Wat leer je bij de PCM 1 Training?

 • Je maakt kennis met de basisconcepten van PCM; je leert over de verschillende persoonlijkheidstypen, communicatiestijlen, stresspatronen en psychologische behoeften. 
 • Je leert hoe je zonder ‘ruis op de lijn’ met anderen kunt communiceren zodat je meer ontspanning zult ervaren in het contact met anderen. 
 • Je leert hoe je stress leert herkennen bij jezelf en de ander en hoe je hierop kunt reageren.  Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen. 
 • Als je anders kijkt naar gedrag van jezelf en anderen, herken je ook wat de ander nodig heeft en kun je hierop aansluiten. Je krijgt meer begrip voor jezelf en de ander, je herkent en benut onderlinge verschillen en bouwt aan sterkere relaties. Van zelfinzicht naar teamwork. 
 • Kenmerkend voor de training is dat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. 

Investering?

Investering: € 1.250,00

btw vrijgesteld

Dit is inclusief:

PCM profiel t.w.v. €250

Werkboek PCM

Memorycard PCM 

Lunch, koffie en thee

PCM Training - Open inschrijving

Aanmelden / inschrijven

Heb je interesse in deze cursus of wil je je direct inschrijven?

  Of neem contact met me op via:
  E: connect@jolandapoppe.nl
  T: 06-19 60 91 76

  Of via Whatsapp: 06-19 60 91 76

  Heb je een vraag over de training? Dan beantwoord ik jouw vraag binnen 48 uur. 

  Meer informatie over de achtergrond van PCM

  Ontstaansgeschiedenis van PCM

  De Amerikaanse klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler is de grondlegger van PCM. Als onderzoeker van de Transactionele Analyse ontdekte hij gedrag- en stresspatronen die we allemaal laten zien en de voorwaarden die we nodig hebben om op ons best te zijn. Ook ontdekte hij zes persoonlijkheidstypen die we allemaal in ons hebben. Deze helpen om stressgedrag te voorspellen en te voorkomen en daardoor miscommunicatie te vermijden en een positief verschil te maken.

   

  Meer dan 4000 trainers en coaches in 54 landen

  Kahler ontwikkelde PCM in samenwerking met NASA en maakte het toepasbaar voor coaches en trainers over de hele wereld. Dit resulteerde in een netwerk van meer dan 4000 trainers en coaches in 54 landen. Tot nu toe ontdekten al 1,4 miljoen mensen de kracht van PCM. Het wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven als Pixar, BMW, Apple, IKEA, Coca-Cola en diverse andere organisaties, om een werkomgeving te creëren waarin mensen floreren en met inzet en plezier hun werk doen.

   

  PCM in vier stappen:

  1. Wees je bewust van je persoonlijkheid & leer jezelf kennen. Als je jouw communicatie en psychologische voorkeuren en behoeften kent, weet je wat jou te veel energie kost en wat je moet doen om je goed te voelen.
  2. Herken wat anderen doen, zeggen en laten zien. Door anderen te observeren, ontdek je de beste manier om ze te benaderen en te begrijpen.
  3. Pas je communicatiestijl aan. Op basis van wat je ziet en hoort, weet je wat je kan doen en zeggen om verbinding te maken. Leer de taal spreken van je gesprekspartner.
  4. Bouw aan sterkere relaties. Leer lastige situaties om te buigen in dagelijkse interacties. Bijvoorbeeld op je werk, in vergaderingen, bij sociale situaties en thuis. Wanneer je verbinding kan maken, ontstaan energie, positieve relaties en duurzame resultaten.
  Puzzle
  Puzzle
  Teambuilding
  communiceren met ouders

   

  N.B. Omdat mijn bedrijf is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) hoef ik je geen BTW te berekenen.

  back to top