Begeleidingstraject
Groepsbegeleiding PO/VO

Begeleidingstraject
Groepsbegeleiding PO/VO

Introductie

Als er veel onrust en ‘gedoe’ is in een groep, dan gaat dit ten koste van de veiligheid, het welbevinden en de prestaties. In deze begeleiding komen we tot de kern van het probleem en zetten we maatwerk interventies in, zodat de leerkracht/docent weer grip krijgt op de groep. Het resultaat is een veilige sfeer, waarin leerlingen zich prettig voelen en het beste uit zichzelf en de ander kunnen halen. 
 

Resultaten 

 • Je ontdekt hoe je kinderen eigenaar maakt van zowel het groepsproces, als van hun eigen leerproces, zodat ieder kind zijn steentje bijdraagt aan een positieve groepssfeer. Kinderen voelen zich daardoor serieus genomen en zijn gemotiveerder voor verandering.
 • Je weet welke communicatie het meest effectief is voor jouw groep, je ontdekt hoe je met jouw impact de groep positief kunt beïnvloeden.
 • Je weet je hoe ouders hierin kunt betrekken, zodat er een gezamenlijk doel ontstaat.

Waarom kiezen voor een begeleidingstraject van Jolanda Poppe?

 • Een ervaren begeleider/gedragsspecialist en trainer die het onderwijs van binnenuit kent en weet wat werkt (en wat niet).
 • Een begeleider die gespecialiseerd is in complexe hulpvragen op het gebied van gedrag/emoties/stress en (mis)communicatie.
 • Concrete en bewezen strategieën passend bij de leerling, de leerkracht en de school.
 • Er wordt gewerkt vanuit de driehoek: leerling – school én ouders.
 • Trajecten en trainingen die waarde toevoegen aan de expertise van de onderwijsprofessionals.
 • Docenten/leerkrachten hebben aan het einde van het traject hun expertise vergroot en zijn in staat om de leerling zelf te ondersteunen in de klas.
 • Minder stress, meer positief contact en verbinding bij leerling, leerkracht/docent en ouders.
 • Resultaten in een korte tijd; de leerling is weer in staat om zich optimaal te ontwikkelen.

Voorbeeld van een Groepsbegeleiding traject

 • 5 bezoeken op school
 • Intake en vragenlijst Quickscan groep
 • Observaties in de groep
 • Groepsinterventies samen met de leerkracht/docent
 • Praktische en handelingsgerichte adviezen/tips
 • Materialen/interventiekaarten voor implementatie
 • Evaluatie

Maatwerkopties:

Afhankelijk van vragen en behoeften wordt er een traject op maat gemaakt. Dit traject kan ook verder worden uitgebreid met een workshop of training voor het team. 

 

Aanmelden / inschrijven

Heb je interesse in dit traject of wil je je direct inschrijven? Neem dan contact met me op via:
E: connect@jolandapoppe.nl
T: 06-19 60 91 76

Of via Whatsapp: 06-19 60 91 76

Reviews

Jolien Dees
leerkracht PO
Lees verder
Wij (duo-collega en ik) kwamen met Jolanda in contact toen een leerling uit onze groep vanuit ‘de Kansgroep’ op het speciaal onderwijs weer terug kwam in onze reguliere groep. Ik heb de begeleiding voor zowel ons als voor de betreffende leerling als zeer positief ervaren. Jolanda is erg rustig in haar benadering en laat mensen in hun waarde. Ze legt geen dingen op maar bespreekt op een ‘open’ manier aandachtspunten. Ze denkt in oplossingen. Hoe kunnen we de leerling en leerkracht hierbij het beste helpen? Jolanda weet snel het vertrouwen te winnen bij de leerling. Geen ellenlange observaties, je hebt echt iets aan haar begeleiding. Nadien volgt er heel vlot een verslag. Jolanda zorgt ook voor een goede samenwerking met ouders. Ik zou Jolanda zeker aanbevelen aan collega’s!
Roxanne Mc Carthy
Docent en mentor VO
Lees verder
Jolanda is enorm betrokken en doortastend, legt de vinger precies op de juiste plek. Ze biedt zowel de leerling als de docent een helder zicht op aandachtspunten in de ontwikkeling en geeft handreikingen voor de dagelijkse praktijk. Ook voor ouders is ze een steun. Door liefdevol maar ook doortastend en professioneel te communiceren weet ze de verbinding te leggen met de ouders en school om samen met het kind aan het werk te gaan en de stappen te zetten die nodig zijn.”
Lieke Willemse
Leerkracht PO
Lees verder
In mijn klas had ik moeite met het omgaan van het gedrag van een bepaalde leerling. Jolanda is toen een paar keer langs geweest om met mij te praten en ook om de leerling te observeren. Ik vond het heel fijn om samen met Jolanda samen te werken. Ik kon heel goed kwijt waar ik tegenaan liep en zij begreep mij ook heel goed. Van Jolanda heb ik tips gekregen om met het gedrag om te gaan, tips die ook soms niet al te ingewikkeld waren, maar wel goed werkte. Ik heb geleerd hoe ik met deze leerling kan communiceren om van daaruit een band op te bouwen. Tijdens het schooljaar merkte ik ook verschil in de relatie met mij en de leerling, die was veel positiever. Het was echt een hele fijne samenwerking, nogmaals hartstikke bedankt.
Saskia Rentmeester
Intern begeleider
Lees verder
Jolanda is deskundig, ondersteunend, betrokken en flexibel. Wat ik zo fijn vind in mijn samenwerking met Jolanda is dat ze alle betrokkenen (de leerling, de ouders en de leerkracht) in hun waarde laat en daarbij moeilijke gesprekken/ gespreksonderwerpen niet uit de weg gaat.
Vorige
Volgende
Begeleidingstrajecten in het Onderwijs
Jolanda Poppe - Training & Begeleiding in het Onderwijs
Online PCM cursus
back to top