Begeleidingstrajecten in het onderwijs
Trainingen en begeleiding voor gedragsoplossingen van leerlingen en groepen in het PO/VO

Begeleidingstrajecten in het Onderwijs
Jolanda Poppe - Training & Begeleiding in het Onderwijs

Reviews

Jolien Dees
leerkracht PO
Lees verder
Wij (duo-collega en ik) kwamen met Jolanda in contact toen een leerling uit onze groep vanuit ‘de Kansgroep’ op het speciaal onderwijs weer terug kwam in onze reguliere groep. Ik heb de begeleiding voor zowel ons als voor de betreffende leerling als zeer positief ervaren. Jolanda is erg rustig in haar benadering en laat mensen in hun waarde. Ze legt geen dingen op maar bespreekt op een ‘open’ manier aandachtspunten. Ze denkt in oplossingen. Hoe kunnen we de leerling en leerkracht hierbij het beste helpen? Jolanda weet snel het vertrouwen te winnen bij de leerling. Geen ellenlange observaties, je hebt echt iets aan haar begeleiding. Nadien volgt er heel vlot een verslag. Jolanda zorgt ook voor een goede samenwerking met ouders. Ik zou Jolanda zeker aanbevelen aan collega’s!
Roxanne Mc Carthy
Docent en mentor VO
Lees verder
Jolanda is enorm betrokken en doortastend, legt de vinger precies op de juiste plek. Ze biedt zowel de leerling als de docent een helder zicht op aandachtspunten in de ontwikkeling en geeft handreikingen voor de dagelijkse praktijk. Ook voor ouders is ze een steun. Door liefdevol maar ook doortastend en professioneel te communiceren weet ze de verbinding te leggen met de ouders en school om samen met het kind aan het werk te gaan en de stappen te zetten die nodig zijn.”
Lieke Willemse
Leerkracht PO
Lees verder
In mijn klas had ik moeite met het omgaan van het gedrag van een bepaalde leerling. Jolanda is toen een paar keer langs geweest om met mij te praten en ook om de leerling te observeren. Ik vond het heel fijn om samen met Jolanda samen te werken. Ik kon heel goed kwijt waar ik tegenaan liep en zij begreep mij ook heel goed. Van Jolanda heb ik tips gekregen om met het gedrag om te gaan, tips die ook soms niet al te ingewikkeld waren, maar wel goed werkte. Ik heb geleerd hoe ik met deze leerling kan communiceren om van daaruit een band op te bouwen. Tijdens het schooljaar merkte ik ook verschil in de relatie met mij en de leerling, die was veel positiever. Het was echt een hele fijne samenwerking, nogmaals hartstikke bedankt.
Saskia Rentmeester
Intern begeleider
Lees verder
Jolanda is deskundig, ondersteunend, betrokken en flexibel. Wat ik zo fijn vind in mijn samenwerking met Jolanda is dat ze alle betrokkenen (de leerling, de ouders en de leerkracht) in hun waarde laat en daarbij moeilijke gesprekken/ gespreksonderwerpen niet uit de weg gaat.
Vorige
Volgende
Online PCM cursus
back to top